Lille Gråbrødrestræde 2

Lille Gråbrødrestræde 2

Foto KB - 2015

Adressen Lille Gråbrødrestræde 2 findes ikke i vejviseren, for bygningen er ikke eksisterende.


Den bedste illustration er ovenstående, som viser den tomme (parkerings) plads mellem bagbygningen til Algade 26 og Store Gråbrødre Stræde.


Her lå tidligere på hjørnet Lille Gråbrødrestræde 4 med indgangen til cafe Dania, som også lå langs Store Gråbrødrestræde.


Mellem nr. 4 og den hvide gavl, som ses på billedet lå så nr. 2. I bygningen lå Roskilde Bogcafè de sidste 8 år inden den blev nedrevet omkring 1986,  og tidligere Harald Andersens el-motor værksted.


Harald Andersen drev elinstallatørvirksomhed med en detailvirksomhed kaldet "El-Hjørnet" i Algade 26 - virksomheden flyttede til Byageren - tidspunktet ligger ikke ganske klart, men formentlig i slutningen af 70'erne/ starten af 80'erne


Foto udlånt af Arild Batzer -  omkring 1980

Foto udlånt af Arild Batzer -  omkring 1980

Roskilde Bogcafè ( Arilds boghandel og forlag) lå  fra nov. 1978 til 1986 i bygningen, hvorefter virksomheden flyttede til sin nuværende adresse på 1. sal i Ringstedgade 28.


I de første par år fungerede Roskilde Bogcafè også som "billetkontor" for (folke)musikklubben Paramount, der i disse år holdt til på Eriksvej 40.

Samarbejdet udmøntede sig bl. a. i en fødselsdagskoncert i 1980, og du kan her se avisomtalen i Roskilde Tidende,  Paramount's klubblad der omtaler koncerten og dertil nogle billeder fra indretningen af Roskilde Bogcafè.

Foto Oluf Høst omkring 1970

Foto Oluf Høst omkring 1970